Go Ahead legt Maaskant vast: "Veel power en gogme"

25 maart 2017, 11:46   Bijgewerkt: 25 maart 2017, 12:13

Het hing al in de lucht en is zaterdagochtend bevestigd: Robert Maaskant is de nieuwe hoofdcoach van Go Ahead Eagles. De 48-jarige trainer volgt Hans de Koning op bij de hekkensluiter van de Eredivisie. Beide partijen zijn een verbintenis tot het einde van het seizoen overeengekomen.

Maaskant zat na zijn vertrek bij NAC Breda in 2015 enige tijd zonder club, maar heeft nu in Deventer dus een nieuwe klus gevonden. Volgens technisch manager Dennis Bekking is de 48-jarige trainer de geschikte man om Go Ahead in de Eredivisie te houden. "In de strijd om lijfsbehoud hebben we behoefte aan een ervaren trainer, die beschikt over veel power en gogme", zegt hij. "Robert is bij uitstek iemand die in korte tijd iets teweeg kan brengen. Iets wat we nodig hebben, aangezien het een samenwerking van maximaal elf wedstrijden betreft."

Ook de oefenmeester ziet het avontuur zitten. "Ik kijk er oprecht ontzettend naar uit om met deze groep en bij deze club aan de slag te gaan. Ik ben een directe trainer die altijd met volle energie ergens instapt. In mijn ogen is niks onmogelijk, als je maar alles doet om te winnen. Zelfs als ik tegen mijn beste vriend speel, doe ik nog álles om te winnen. Die mentaliteit neem ik uiteraard ook mee naar Go Ahead Eagles."

Volgende week zondag debuteert Maaskant bij Go Ahead, met een uitwedstrijd tegen FC Twente. "De volle focus is nu op de komende elf wedstrijden. Er ligt een immense sportieve opgave, maar tegelijkertijd zijn in mijn ogen alle middelen aanwezig om de klus te klaren. De staf, de spelersgroep, de betrokken achterban, de medewerkers en vrijwilligers; iedereen is zich doordrongen van het feit dat we het grote doel – handhaving – alleen met z'n allen kunnen bereiken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen