Sneijder en Robben helpen De Ligt: "Slechts het begin"

25 maart 2017, 15:07

Met zijn zeventien jaar is Matthijs de Ligt verreweg de jongste speler in de selectie van het Nederlands elftal. De talentvolle verdediger meldde zich afgelopen week voor het eerst bij Oranje en werd daar onder meer opgevangen door grote namen als Wesley Sneijder en Arjen Robben. Dat duo doet er alles aan om de Ajax-speler zich op zijn gemak te laten voelen.

Dat vertellen de routiniers van Oranje in gesprek met De Telegraaf. "De Ligt stel je op z'n gemak en wijs je de weg. Je ziet dat het hem een goed gevoel geeft als wij hem duidelijk maken dat hij een volwaardig international is voor ons", zegt Sneijder, die weet dat De Ligt pas net komt kijken in het profvoetbal. "Hij zat nog in de Pampers toen wij ons debuut bij Oranje maakten."

Robben benadrukt dat de loopbaan van De Ligt eigenlijk nog moet beginnen. Dat probeert hij de verdediger ook duidelijk te maken. "Verder zet je zo'n debuutselectie in het juiste perspectief voor zo'n 17-jarige jongen. Zonder als ouwe zak te klinken en dat vroeger alles beter was, leg je hem voor dat dit slechts een begin is. Natuurlijk mag en moet je genieten van het moment. Alleen mag je er nooit tevreden mee zijn. Het gaat om de volgende stapjes. Je bent er niet met een selectie, je hebt nog niets bereikt, het is slechts het begin en je moet steeds een stapje extra maken. Zoiets geef ik mee aan alle nieuwe internationals aan wie ik me de laatste tijd moet voorstellen."

Nederland speelt zaterdagavond om 20.45 uur de uitwedstrijd tegen Bulgarije. Het is niet uitgesloten dat De Ligt in die wedstrijd zijn debuut gaat maken, aangezien Stefan de Vrij waarschijnlijk niet inzetbaar is. Danny Blind zal daardoor kiezen tussen De Ligt of Wesley Hoedt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen