Oranje onder 19 heeft nog één punt nodig voor EK-ticket

25 maart 2017, 19:10

Oranje onder 19 heeft een volgende stap gezet naar plaatsing voor het EK dat komende zomer in Georgië wordt gehouden. De ploeg van bondscoach Maarten Stekelenburg won zaterdag in Harkema de tweede wedstrijd van het laatste kwalificatietoernooi met 2-0 van Oekraïne.

Net als donderdag tegen Finland (1-0 winst) werd het verschil pas in de slotfase gemaakt. Ferdi Kadioglu was met twee doelpunten de matchwinner voor Oranje tegen Oekraïne. De NEC-speler benutte in de tachtigste minuut een penalty en zorgde acht minuten later op aangeven van Justin Kluivert voor de 2-0.

Nederland heeft dinsdag tegen Griekenland in de laatste wedstrijd van het kwalificatietoernooi aan een punt voldoende om zich te plaatsen voor de eindronde in Georgië.