Groep H: Lukaku zet België in slotfase naast Grieken

25 maart 2017, 20:05   Bijgewerkt: 26 maart 2017, 19:22

België heeft ternauwernood een punt overgehouden aan de kraker tegen Griekenland in groep H van de Europese voorronde voor het WK 2018 in Rusland. De Rode Duivels sloten zaterdag in Brussel tegen de Europees kampioen van 2004 af op 1-1.

Griekenland stelde zich voor rust defensief op, waarmee de Belgen zich geen raad wisten. De bezoekers kwamen direct na de pauze ook op voorsprong via Kostas Mitroglou, wat het er niet eenvoudiger op maakte voor België. Toch werd het in de 89ste minuut 1-1, dankzij Romelu Lukaku. De spits van Everton draaide zich weg bij Sokratis Papastathopoulos en maakte het vervolgens af met een lage schuiver. Griekenland was in de 65ste minuut met tien man komen te staan, nadat Panagiotis Tachtsidis met zijn tweede gele kaart van het veld was gestuurd. In de slotminuut overkwam zijn ploeggenoot Georgios Tzavellas hetzelfde.

Met dertien punten uit vijf duels blijft België de koploper in de poule. Griekenland volgt met elf punten op de tweede plaats. Bosnië-Herzegovina kwam eerder op de dag op tien punten, waarmee het derde staat. De WK-ganger van 2014 was in het Bilino Polje Stadion in Zenica in de thuiswedstrijd tegen Gibraltar met 5-0 te sterk.

Vedad Ibisevic zorgde ervoor dat Bosnië bij rust al met 2-0 aan de leiding ging tegen de voetbaldwerg. De spits opende in de vierde minuut met een schuiver in de verre hoek de score en tekende vlak voor de pauze met een kopbal uit een voorzet van Edin Visca van dichtbij voor de 2-0. Via Avdija Vrsajevic en Visca liep Bosnië in de eerste elf minuten van de tweede helft uit naar een 4-0 voorsprong. Daar leek het vervolgens bij te blijven, maar Ermin Bicakcic zorgde in de extra tijd toch nog voor de 5-0.

Cyprus en Estland hielden elkaar in Nicosia op 0-0, maar die pot ging goedbeschouwd louter om de eer. Beide landen delen nu met vier punten de vierde plek. Het nog puntloze Gibraltar is de hekkensluiter.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen