Blind kiest voor De Ligt: "Wil rechts- en linkspoot achterin"

25 maart 2017, 20:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Matthijs de Ligt speelde pas 267 minuten in de Eredivisie, maar debuteert vanavond wel in het shirt van Oranje. De 17-jarige verdediger van Ajax staat in de basis in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije in Sofia. Bondscoach Danny Blind geeft De Ligt de voorkeur boven Wesley Hoedt als vervanger van de geblesseerde Stefan de Vrij.

"In principe was het geen moeilijke keuze, al zet je wel dingen tegen elkaar weg, dus in die zin was het toch wel een pittig besluit", aldus Blind bij de NOS. "Maar in principe was het besluit al op voorhand gemaakt, door hem als rechtsbenige speler te selecteren achter De Vrij." Andere rechtspoten als Virgil van Dijk en Jeffrey Bruma haakten voor De Vrij al af voor deze interland, waardoor De Ligt aan de aftrap verschijnt.

Blind wil namelijk met een rechts- en linkspoot in het centrum spelen. Die linkspoot is Bruno Martins Indi, van wie de bondscoach eerder al had besloten dat hij zou spelen tegen de Bulgaren. "In eerste instantie gaat het om verdedigen en wat dat betreft heb ik vertrouwen in De Ligt", vervolgt Blind, die De Ligt ook beter in zijn aanvallende tactiek vindt passen. "Hoedt heeft de afgelopen dagen ook een goede indruk op mij gemaakt, maar dan hadden we met twee linkspoten gespeeld. Ik verwacht dat wij meer balbezit hebben dan zij en dan is het voordeel dat we ook met een rechtsbenige speler uit de voeten kunnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen