Robben: "Je moet nu je mond houden en bescheiden zijn"

25 maart 2017, 23:46

Toen Arjen Robben enkele minuten na afloop van de verloren WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Bulgarije bij de NOS om een reactie werd gevraagd, bleef hij in eerste instantie even stil. De aanvoerder moest zoeken naar woorden. "Tja, wat moet ik zeggen?", vroeg hij zichzelf hardop af na de 2-0 nederlaag in Sofia. "Het was een nachtmerrie."

"We zijn met alle goede bedoelingen naar hier gekomen. Voor de wedstrijd was ik ook positief, zoals ik ook heb gezegd in interviews", vervolgde Robben. "Maar de eerste helft was van zo'n bedroevend niveau. Dan kan je heel wat willen, maar dan houdt het gewoon op. Als je zo'n eerste helft speelt, dan verdien je niets en krijg je ook niets."

Onder meer debutant Matthijs de Ligt (17) speelde een ongelukkige wedstrijd, maar Robben keek niet naar individuen. "Er ging heel veel fout. Dan is het heel makkelijk om met de vinger te wijzen, maar dat heeft geen zin. Dat verandert het resultaat niet. Je verliest hier, dat zijn de keiharde feiten. Je wint en verliest met z'n allen. We krijgen nu terecht alle stront over ons heen. De accepteren we, of eigenlijk niet, want dit was in- en intriest. De eerste helft was gewoon schrikbarend slecht en daarin ging zoveel fout. Daarmee speel je hen in de kaart, maar ook voetballend kwamen we er voor rust helemaal niet aan te pas."

Op de vraag of bondscoach Danny Blind nog wel de juiste man is voor het Nederlands elftal, wilde Robben niet antwoorden. "Dat verandert niet de kwaliteit van de spelersgroep. Wij, de spelers, staan op het veld en moeten het doen", stelde de speler van Bayern München.

Nederland staat nu vierde in de groep. De achterstand op de tweede plaats bedraagt vier punten. De acht beste nummers twee van de negen groepen plaatsen zich voor de play-offs om een WK-ticket. Nederland moet dus aan de bak. "Je kan wel alles willen winnen, maar je moet nu even je mond houden en bescheiden zijn. We zijn al niet goed genoeg voor Bulgarije-uit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen