Blind: "Het kan niet zo verder, het zal anders moeten"

25 maart 2017, 23:27

Na de blamage in de WK-kwalificatiewedstrijd bij Bulgarije kwam de toekomst van Danny Blind als bondscoach van Oranje uitgebreid ter sprake. De oefenmeester vond het zelf, kort na de 2-0 nederlaag in Sofia, nog te vroeg om conclusies te trekken.

"Ik zal gaan nadenken, dat zal mijn werkgever ook doen", aldus Blind bij de NOS, die daarmee de deur naar een eventueel vertrek bij de KNVB niet meteen openzette. "Ik ben nu ongelooflijk teleurgesteld, te meer omdat ik al maanden een goed gevoel had over dit duel. Ik vind de groep namelijk goed genoeg om hier een prestatie te kunnen leveren. Maar dan is het teleurstellend dat ook de grotere spelers niet hebben gebracht wat ze moeten brengen. "

"Het kan niet zo verder, het zal anders moeten. Maar ik moet eerst even voor mezelf nadenken, want dit valt me toch wel rauw op mijn dak, zeker de manier waarop. Dat trek ik me aan, dus dan is het logisch dat je jezelf een spiegel voorhoudt", stelde Blind. Zou hij het verbazingwekkend vinden als de KNVB hem op straat zet? "Nee. Niet dat ik het voel aankomen, maar niemand hoeft mij uit te leggen hoe het werkt in de voetballerij. Ik zit al bijna veertig jaar in het voetbal en weet wel hoe de hazen lopen. Dat is ook niet hoe ik erover nadenk, daar gaat de KNVB over. Ik ga wel even nadenken voor mezelf over hoe ik heb gefunctioneerd en de keuzes die ik heb gemaakt."

Eén van die keuzes was een basisplaats voor de pas 17-jarige Matthijs de Ligt. De verdediger van Ajax kende een ongelukkig debuut. "Het is altijd makkelijk om dat achteraf te beoordelen. Bij het maken van mijn keuze heb ik op basis van de laatste weken geoordeeld en ook gekeken naar mijn tactiek. Ik had de overtuiging dat hij het aankon. Hij gaat een goede verdediger worden, maar het is mijn verantwoording dat het niet is gelopen zoals gewild."

De Ligt was zeker niet de enige Oranje-speler die slecht speelde. "We hebben een heel slechte prestatie geleverd", liet Blind weten. Al na twintig minuten leidde Bulgarije met 2-0. "Hoe we zo slecht konden beginnen? Ja, dat is de vraag. We hadden alles doorgesproken wat betreft de elementen die belangrijk zijn in hun spel. Hun eerste lange bal leverde een vrije bal op, waarbij we tegen de 1-0 aanliepen. Vanaf dat moment zijn ze in hun gewenste straatje. We hebben het niet kunnen omdraaien. Je moet de aansluitingstreffer zien te maken, maar daartoe zijn we totaal niet in staat gebleken. De schuld daarvoor zoek ik bij mezelf. Ondanks de afwezigen hadden we meer moeten brengen."

Oranje staat nu vierde in de kwalificatiepoule. Het moet de rest van de kwalificatiecampagne per wedstrijd bekijken, stelde Blind. "Of dat met mij als bondscoach gaat gebeuren? Daarvoor is het nu niet het moment om iets te zeggen. Nogmaals, ik hou mezelf echt wel tegen het licht, maar op dit moment ben ik ongelooflijk teleurgesteld."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen