Hoedt moest De Ligt voorrang verlenen: "Niet mee eens"

26 maart 2017, 00:21   Bijgewerkt: 26 maart 2017, 01:11

Wesley Hoedt hoopte door de blessures van Virgil van Dijk, Jeffrey Bruma en zijn Lazio-maatje Stefan de Vrij zijn debuut te mogen maken in de basis van het Nederlands elftal, maar kreeg voor het met 2-0 verloren uitduel met Bulgarije te horen dat Matthijs de Ligt de voorkeur kreeg. Daar was de centrumverdediger, die in de rust inviel voor de ongelukkig spelende Ajacied, het niet mee eens.

"Het is een keuze die ik niet begrijp, maar ik ben niet de juiste persoon om daar een oordeel over te vellen. Ik respecteer de keuze, maar ben het er niet mee eens. Met Bruma en Van Dijk stonden er een tijdje geleden ook twee spelers in het centrum die allebei rechtsbenig waren", sprak Hoedt na afloop tegenover het journaille in het Vasil Levski Stadion in Sofia.

Hoedt vindt het wel sneu dat De Ligt bij er niet goed uitzag bij beide tegengoals. "Als verdediger is dat niet leuk, maar we kunnen het hem niet kwalijk nemen. Als je met 2-0 verliest, is dat de fout van het hele team. Niet van één persoon, daar geloof ik niet in", stelt Hoedt, die een offday zag bij Oranje. "We begonnen slap, we liepen meteen achter de feiten aan. Geen idee hoe dat komt. Zij kwamen door de vroege voorsprong in hun spelletje. Lekker counteren. Het liep totaal niet zoals het zou moeten."

"Ik ben blij met mijn debuut, maar de teleurstelling overheerst. We hebben ons duidelijk niet goed getoond", zo luidt de conclusie van Hoedt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen