Klaassen: "We hebben De Ligt in de steek gelaten"

26 maart 2017, 00:34

Davy Klaassen nam het na de dramatische WK-kwalificatiewedstrijd van Oranje bij Bulgarije (2-0 verlies) op voor Matthijs de Ligt. Zijn clubgenoot bij Ajax speelde pas 267 minuten in de Eredivisie, toch durfde bondscoach Danny Blind het aan om de 17-jarige verdediger in Sofia in de basis te zetten. Het werd echter een ongelukkig debuut voor De Ligt, die in de rust al werd gewisseld.

"Bij de eerste goal was hij ongelukkig, maar voor de rest was het prima. Ik denk dat wij zo'n jongen moeten helpen, maar dat we hem in de steek hebben gelaten. Ik heb hem nu nog niet gesproken, maar dat gaat nog wel gebeuren", reageerde Klaassen na afloop tegen de verzamelde media.

Heel spraakzaam was Klaassen niet. Begrijpelijk, gezien de dramatische avond van het Nederlands elftal. "Dit was gewoon slecht, zoals je wel hebt kunnen zien. Als je tegen zo'n team zo begint en met 2-0 achter komt, dan wordt het moeilijk. Daarna hebben we het ook niet goed gedaan. Het was heel slecht vandaag. Hoe dat mogelijk is? Als we dat wisten…"

Nederland staat nu vierde in de kwalificatiegroep. Het heeft zeven punten, respectievelijk zes en drie minder dan koploper Frankrijk en nummer twee Zweden. De groepswinnaar plaatst zich rechtstreeks voor het WK 2018 in Rusland, de acht beste nummers twee van de negen groepen krijgen in de play-offs een herkansing.

In de tweede helft van de kwalificatiecyclus zal Oranje dus vol aan de bak moeten, maar Klaassen geeft het nog niet op. "Onze kansen zijn niet vergooid, alleen is dit wel een grote gemiste kans", stelde de middenvelder, die ook had gezien dat de zege er niet inzat voor Nederland. "Als een doelpuntje binnen was gevallen, dan was het misschien nog spannend geworden. Maar we hebben niet verdiend te winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen