De rapportcijfers van het Nederlands elftal tegen Bulgarije

26 maart 2017, 12:49

Het was slecht, heel slecht zelfs. Het Nederlands elftal droop zaterdagavond met de staart tussen de benen van het veld af in het Vasil Levski Stadion, waar door twee goals van Spas Delev met 2-0 van Bulgarije verloren werd. Zoals na elke interland deelt FCUpdate.nl, aanwezig in Sofia, rapportcijfers uit. Deze zijn, niet geheel onlogisch, niet al te hoog.

Jeroen Zoet: 5,0

Het was eigenlijk al te bizar voor worden dat Jeroen Zoet de enige doelman met speelritme was in de selectie van Oranje, aangezien Jasper Cillessen en Michel Vorm maar weinig keepen bij hun club. Zoet kreeg niet heel veel te doen, maar moest wel tweemaal vissen. Hij kon niet veel doen aan de 1-0, maar de tweede goal van Delev was de PSV'er aan te rekenen. Dat vond hij zelf ook. "Die ging er te makkelijk in", sprak hij.

Rick Karsdorp: 5,5

Op de rechtsachter positie viel Rick Karsdorp in Sofia niet door de mand, maar kon de Feyenoorder ook maar weinig extra's brengen. De soms wat laconieke back was ondanks zijn geringe aanvallende inbreng, normaliter een handelsmerk, zeker niet de minste speler van het Nederlands elftal.

Matthijs de Ligt: 4,5

Bruno Martins Indi: 5,5

Aan de tegendoelpunten van het Nederlands elftal kon Bruno Martins Indi niet veel doen. De centrumverdediger kwam vaak aan de bal in de opbouw, maar speelde vooral zijn verdedigingsmaatje in. De verdediger van Stoke City deed het aardig in de duels, maar kon zich verder niet onderscheiden.

Daley Blind: 5,0

Passeerde vader Danny Blind (42) op de interlandlijst, met zijn 43ste wedstrijd in Oranje. De linksback kwam in de eerst helft bij een te late sliding goed weg dat hij geen geel kreeg, terwijl hij op scherp stond. Blind speelde vrij sober en bij de keren dat hij mee naar voren kwam, leverde hij een slechte voorzet af.

Kevin Strootman: 3,0

Georginio Wijnaldum: 5,0

Georginio Wijnaldum speelde ook slordig tegen de Bulgaren, waardoor Blind na 45 minuten al genoeg van hem gezien had. Wesley Sneijder werd gebracht voor de speler van Liverpool. "Ik vond het onterecht, ik had op meer krediet gerekend", zei de middenvelder na afloop tegen FCUpdate.nl. Daar zit misschien wel wat in, maar toch moet Wijnaldum na zijn optreden ook kritisch naar zichzelf kijken.

Davy Klaassen: 5,0

Arjen Robben: 5,0

Kwam niet zo veel in het stuk voor als de Oranje-fans graag hadden gezien. En als hij de bal dan kreeg, dan legde hij niet veel risico in zijn acties. Daarom kon de aanvoerder het verschil niet maken, hoe gretig hij ook was om dat voor elkaar te krijgen. Waarschijnlijk dat de speler van Bayern München dinsdag de oefeninterland tegen Italië schieten.

Bas Dost: 5,0

Quincy Promes: 4,0

Oranje en Quincy Promes, het blijft een ongelukkig huwelijk. De aanvaller van Spartak Moskou leek zich zo ongemakkelijk te voelen als een naakte man op een chique gala. Het is, zeker na afloop van het duel in Sofia, de vraag waarom de in goede vorm verkerende Memphis Depay de kans niet kreeg. Overigens was Promes wel dicht bij een doelpunt, maar Nikolay Mikhaylov pakte diens van richting veranderde inzet.

Wesley Sneijder: 5,5

Bracht na rust wat nieuw elan in de ploeg. Was veel aanspeelbaar en ook wel initiatiefrijk. Toch kon Wesley Sneijder niet echt zijn stempel drukken, hoe graag hij dat ook wilde. Jammer was het schot dat over en naast ging na ongeveer vijftig minuten spelen. Zo'n bal vloog er in zijn betere dagen nog weleens in.

Wesley Hoedt: 6,5

Luuk de Jong: -

Te kort voor beoordeling.

[photo,105493,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen