Buitenland over Oranje: "Moeten zich ernstig zorgen maken"

26 maart 2017, 15:41

Het Nederlands elftal leed zaterdagavond in de kwalificatie voor het WK van 2018 een pijnlijke 2-0 nederlaag tegen Bulgarije. Niet alleen in eigen land krijgt het Oranje van Danny Blind bakken aan kritiek, ook de buitenlandse media spraken van een dramatische prestatie.

Bild

Het Duitse Bild sprak na afloop van een 'blamage' voor Oranje. Na de prestaties tegen Bulgarije wordt er verwacht dat Nederland, dat vierde staat in groep A, er waarschijnlijk weer niet in gaat slagen om op een eindtoernooi aanwezig te zijn. "Ze moeten zich ernstig zorgen gaan maken."

Daily Mail

De Engelse Daily Mail pakt vooral het debuut van Matthijs de Ligt eruit. Het besluit van bondscoach Blind om de jonge verdediger een basisplaats te geven, riep nogal wat verbazing op. "Speelde pas twee keer in de basis bij zijn club Ajax en had zich geen slechter debuut kunnen voorstellen, zo luidde de conclusie. 

L' Equipe

Ook L' Equipe had vraagtekens bij de opstelling van Blind. "Deze gok pakte verkeerd uit. Het eerste doelpunt valt de zeer jonge De Ligt en doelman Jeroen Zoet aan te rekenen", valt er te lezen. Verder vooral aandacht voor het feit dat de uitslag positief is voor Frankrijk. "Het lijkt zo wel heel reëel dat Nederland opnieuw een eindtoernooi gaat mislopen."

HLN

Bij de Zuiderburen ook ongeloof over de slechte prestaties van Nederland. De kop van Het Laatste Nieuws begint dan ook met "SOS Oranje". De Belgen wijzen erop dat Spas Delev, die beide doelpunten maakte tegen Oranje, bij zijn Poolse club Pogon Szczecin het hele seizoen nog niet verder kwam dan drie goals. Ook is er net als bij de andere media, verbazing over de opstelling en dan vooral het debuut van De Ligt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen