Türüç zit bij Turkse ploeg: "Klaar voor volgende stap"

27 maart 2017, 10:09

De transfer naar Kayserispor heeft Deniz Türüç goed gedaan. De oud-speler van FC Twente en Go Ahead Eagles is dankzij zijn goede prestaties bij deze club zelfs opgeroepen voor de nationale ploeg van Turkije. Daar is hij nota bene kamergenoot van Arda Turan en Emre Mor (Borussia Dortmund).

De 24-jarige Türüç praat met het Algemeen Dagblad over zijn stormachtige ontwikkeling. "Het gaat ontzettend hard. Ik in 2012 op amateurbasis bij Go Ahead. Ik vocht voor een laatste kans als profvoetballer. Kijk nu, nog geen vijf jaar later. Dit is voor mij echt een heel mooie ervaring", glimlacht Türüç. "De keuze voor Kayserispor was een bewuste, omdat ik daar kon spelen. In mijn eerste jaar moest ik nog wennen. Nu loopt het heel lekker."

Türüç heeft al zeven doelpunten en tien assists achter zijn naam staan bij Kayserispor. Onder meer tegen Fenerbahçe, Galatasaray en Besiktas krikte hij deze statistieken op. "Ik ben daardoor een publiekslieveling hier. Ik voel me eerlijk gezegd klaar voor de volgende stap. De kranten linken me aan alle Turkse topclubs. Het hoeft voor mij niet per se een stap in Turkije te zijn", aldus de middenvelder, die ook wel terug wil naar Nederland. "Waarom niet. Er zijn heel veel mooie competities. We gaan het zien."

Tegen Finland (2-1 winst) mocht Türüc nog niet debuteren, maar de oefeninterland tegen Moldavië van vanavond (maandag) is een nieuwe kans. "Dan komt mijn droom en die van mijn familie uit. Het zou de ultieme beloning zijn. Iedereen heeft altijd alles voor me gedaan als jonge jongen. Ik hoop dat het er tegen Moldavië van komt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen