KNVB overwoog niet om het afscheid van Seedorf uit te stellen

28 maart 2017, 10:31

Clarence Seedorf was ruim negen jaar geleden voor het laatst actief voor het Nederlands elftal. Toch staat deze dinsdagavond pas zijn afscheid gepland. Maar is het wel handig om de oud-middenvelder nu te bedanken voor zijn diensten net nu er zoveel onvrede en onrust heerst rondom Oranje en de KNVB?

"We hebben niet overwogen om het uit te stellen", vertelt KNVB-woordvoerder Bas Ticheler tegenover Metro. "We kunnen alleen in oefenwedstrijden afscheid nemen van spelers. In kwalificatieduels is dat door allerlei verplichtingen en protocollen niet mogelijk. Vervolgens is het dan zoeken naar een geschikte tegenstander. Voor een speler als Seedorf zoek je een mooie tegenstander, zoals Italië. Clarence komt ook met genodigden, dus dit stel je niet zomaar even uit. Laten we hopen dat de fans respect hebben voor de grootsheid van Clarence Seedorf."

Seedorf vertegenwoordigde in totaal 87 keer het nationale elftal en was daarin goed voor elf treffers. Hij scoorde onder andere bij zijn debuut tegen Luxemburg. Als invaller zette hij in de slotminuut de 5-0 eindstand op het bord.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen