Gameiro bewondert Simeone: "Leeft, eet en slaapt voetbal"

28 maart 2017, 12:07

De speelstijl en de attitude van Atlético-coach Diego Simeone hebben veel invloed op het spel van Kevin Gameiro, zo laat de Franse aanvaller blijken. De 29-jarige Gameiro, die afgelopen zomer na drie seizoenen dienstverband bij Sevilla naar de tweede club uit de hoofdstad trok, was tot dusver goed voor tien doelpunten in 26 competitieduels.

"Simeone leert ons om te allen tijde te willen willen", spreekt de Fransman tegenover Football España. "Je kan de passie in zijn ogen zien, en hij neemt het mee naar iedere wedstrijd. Hij leeft voetbal, hij eet voetbal en hij slaapt voetbal", bewondert Gameiro zijn oefenmeester. "Hij doet geweldige dingen voor Atlético sinds de dag dat hij hier gekomen. Ik heb ontzettend veel respect voor hem, hij is met niks begonnen en heeft deze club tot een van de grotere opgebouwd. Dat hij nog lang mag blijven!"

Simeone, die 106 interlands speelde voor Argentinië en in zijn twintig seizoenen omspannende loopbaan gedurende twee periodes uiteindelijk vijf seizoenen voor Atlético uitkwam, staat sinds 2011 aan het roer in Madrid. Voorheen was hij trainer van onder andere River Plate, San Lorenzo en Catania. Via Racing Club de Avellaneda, waarvoor hij tevens zijn laatste duel als speler afwerkte, werd de gang naar zijn huidige werkgever ingezet.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen