Stadion Shanghai Shenhua beschadigd door vuurzee

28 maart 2017, 12:21

De Chinese Super League-club Shanghai Shenhua kwam dinsdagochtend met de schrik vrij: het Hongkou-stadion stond in de brand, waardoor er veel schade ontstond. Chinese media melden dat iedereen omtrent het stadion in veiligheid is, ook het speelveld zou niet zijn aangetast door de vuurzee.

Shanghai Shenhua heeft met Carlos Tévez een voor Europese voetballiefhebbers bekende speler in de gelederen: de Argentijnse spits verkaste vorig jaar naar China. Ook Demba Ba (voorheen Chelsea, Newcastle United) en Obafemi Martins, ooit het wonderkind van Internazionale, werken hun wedstrijden af in het Hongkou-stadion. Gustavo Poyet werd na zijn ontslag bij Real Betis Sevilla door de Chinese club aangesteld als hoofdtrainer.

Shanghai Greenland Shenhua, zoals de officiële naam van de club luidt, bezet momenteel de vierde plaats in de competitie. In China zijn er echter nog maar twee wedstrijden gespeeld: stadsgenoot Shanghai SIPG wist deze, in tegenstelling tot het team van Poyet, beide winnend af te sluiten.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen