'Salarissen FIFA-bestuur worden met vijftig procent verhoogd'

28 maart 2017, 13:29   Bijgewerkt: 28 maart 2017, 14:37

Het heeft er alle schijn van dat de bestuurders van de FIFA er de komende jaren flink op vooruit gaan. Volgens de Duitse Frankfurter Allgemeine Zeitung kunnen de topfunctionarissen de komende jaren een stijging van zeker vijftig procent verwacht wat betreft hun loon. 

De huidige salarissen van de bestuursleden liggen op 300.000 euro per jaar, maar volgens een intern plan zullen deze verhoogd worden tot 450.000 euro. Dit terwijl het loon onlangs ook al een stijging van vijftig procent doormaakte (200.000 naar 300.000 euro).

In 2014 werd er besloten bij de FIFA om niet langer grote bonussen uit te keren aan de bestuursleden. Deze verhogingen zouden als een verklaring voor het compenseren van de bonussen gezien kunnen worden. Het is desondanks opvallend, want de huidige financiële situatie van de FIFA is helemaal niet zo rooskleurig. Afgelopen jaar werd er een flink verlies geleden. Een gebrek aan sponsorinkomsten en veel juridische kosten waren hiervan de hoofdoorzaak.

Voorzitter Gianni Infantino, afgelopen jaar goed voor een loonstrook 1,4 miljoen euro, liet in de herfst van 2016 een commissie samenstelling, die de financiële beloningen en bonussen binnen de FIFA moest onderzoeken. Naar verluidt worden die plannen binnenkort besproken.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen