Waardering en respect voor Blind: "Het heeft ons geraakt"

29 maart 2017, 10:00

Na de eerste interland van Nederland zonder Danny Blind als bondscoach, het 1-2 verlies tegen Italië in de ArenA, sprak FCUpdate.nl met meerdere spelers over de exit van de ontslagen oefenmeester. Hoewel de internationals beseffen dat iets dergelijks in het voetbal kan gebeuren, hebben ze veel respect en waardering voor de wijze waarop Blind afscheid genomen heeft. "Het heeft ons geraakt."

Nadat Blind in een gesprek met de KNVB-top te horen kreeg dat hij ontheven werd uit de functie van bondscoach, was de geboren Zeeuw er kapot van. "Ik heb er alles ingestopt wat ik in me had. We waren op de goede weg", sprak de oud-verdediger na zijn ontslag. Maar ondanks de ferme dreun liep Blind naar de spelersgroep om afscheid te nemen. Hij sprak de internationals toe en zei dat hij zijn vertrek betreurt, iedereen het beste gunt en hoopt dat het WK 'gewoon' nog bereikt wordt. Dat vonden de spelers klasse van Blind. Hieronder een aantal reacties op een rijtje.

Georginio Wijnaldum over Blind

"Het zijn de mindere dagen van een voetbalcarrière, als een trainer ontslagen wordt. Danny Blind was een coach waarmee de groep heel goed kon opschieten. Het is jammer dat hij ontslagen is, al gebeurt dat soort dingen natuurlijk wel in het voetbal. De resultaten waren niet goed en dan zit zoiets er wel aan te komen. Bij zijn afscheid heeft hij tegen ons gezegd dat we positief moeten blijven en moeten zorgen dat we op het WK komen. Hij gunt het ons nog steeds."

Bruno Martins Indi over Blind

Nick Viergever over Blind

"Het is nooit leuk als je het niet kan afsluiten met de groep waarmee je begonnen bent. Danny Blind was natuurlijk ook de bondscoach die mij er weer bij haalde, dat is toch ook een stukje vertrouwen dat je dan krijgt. Dan wil je het met z'n allen afsluiten. Je werkt namelijk naar iets toe. De resultaten zijn echter uitgebleven en dat is heel teleurstellend voor elk individu. Het is lullig dat de trainer dan de kop van jut is. Ik vind het jammer, ook persoonlijk. Voor hem zelf was het natuurlijk ook een behoorlijke tik. Maar als je dan toch met je hoofd omhoog weer binnenkomt en iedereen toespreekt, dat is gewoon knap. Ik heb veel waardering voor hem."

Kevin Strootman over Blind

"Het vertrek van Blind was een tik, maar je weet ook dat zijn positie ter discussie komt te staan door de mindere prestaties. Vanwege de slechte resultaten en het feit dat het WK ver weg is, weet je dat zoiets kan gebeuren. In het voetbal is de trainer eindverantwoordelijk, maar we hebben natuurlijk wel met zijn allen gefaald. We hebben er tegen Italië overigens wel redelijk op gereageerd. We moeten ook weer verder."

Door: Koen Jans

[photo,98200,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen