Viergever spreekt na Oranje-rentree dank uit richting Bosz

29 maart 2017, 15:34   Bijgewerkt: 29 maart 2017, 15:50

Het Nederlands elftal zat de afgelopen week in een emotionele en hectische rollercoaster, maar voor Nick Viergever had de interlandperiode toch een speciaal tintje. Voor de tweede keer in totaal en voor het eerst sinds 15 augustus 2012 mocht de Ajax-verdediger weer eens zijn opwachting in Oranje maken. FCUpdate.nl sprak na afloop van het 1-2 verlies tegen Italië met de Ajacied.

Waar Viergever een helftje meedeed in de met 4-2 verloren interland in België in augustus 2012, viel hij tegen de Italianen in de slotfase in voor Daley Blind. "Die tien minuten geven een goed gevoel. Als je erbij bent, wil je toch spelen. Nu is mijn doel absoluut om weer vaker bij het Nederlands elftal te zitten", aldus de 27-jarige verdediger uit Capelle aan den IJssel.

Het is voor Viergever loon naar werken. Bij Ajax stond hij er de afgelopen seizoenen geregeld naast, maar deze jaargang is hij met 21 basisplaatsen in de Eredivisie vrijwel onomstreden in de ploeg van Peter Bosz. "Ik ben de laatste jaren persoonlijk niet echt met Oranje bezig geweest, omdat het toch wel lang geleden was. Ik zat ook niet in de voorselecties, waardoor ik op een gegeven moment ook niet steeds meer keek of ik erbij zat. Ik focuste me gewoon op mijn club. Als je het daar goed doet, dan kan je er altijd bij komen."

"Je moet geloof in jezelf houden en naar het hoogste streven", zo luidt de les van Viergever. "Je moet altijd blijven strijden, in jezelf investeren en nooit opgeven. Ook als je even niet speelt bij je club. Je moet pakken wat je pakken kan en dan zie je dat het in dit kan resulteren", zegt de verdediger over zijn Oranje-uitverkiezing.

Viergever noemt het begin van 2016 het omslagpunt, waarna hij zich steeds lekkerder voelde. "Het ging steeds beter en toen kwam Bosz, met toch wel een andere insteek. Zijn komst heeft me goed gedaan, omdat hij me veel vertrouwen geeft. Zijn manier van spelen staat heel dicht bij hoe ik het voetbal beleef. Dat is positief", vertelt Viergever. Waar zit hem dat dan precies in? "De manier van druk zetten, vooruit verdedigen, altijd willen voetballen en het van achteruit doordekken. Dat soort dingen, daar genet ik van. Dat laten we bij Ajax veelvuldig zien."

Met Ajax bereidt Viergever zich nu voor op de Klassieker tegen Feyenoord van komende zondag. "Een hele belangrijke wedstrijd, omdat we het bij Excelsior hebben laten liggen."

Door: Koen Jans

[photo,104879,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen