Stam geen bondscoach: "Richt me eerst op clubvoetbal"

29 maart 2017, 18:45

Jaap Stam wordt niet de nieuwe bondscoach van Nederland. De huidige manager van Reading FC zegt er nog niet klaar voor te zijn en wil eerst carrière maken in het clubvoetbal. De Championship-club is na Jong Ajax pas zijn tweede klus als trainer.

Stam werd door Sky Sports gevraagd naar zijn antwoord wanneer de KNVB hem zou benaderen. "Dan zeg ik nee. Ik ben geen trainer voor een nationaal team. Ik ben een jonge trainer en voorlopig wil ik elke dag met een ploeg werken. Als ik ouder ben en de kans krijg dan zeg ik misschien ja. Maar nu is het niet aan de orde", legt de trainer van Reading uit.

Volgens Stam zou het niet verkeerd zijn wanneer de KNVB de optie van een buitenlandse bondscoach serieus zou gaan bekijken. "Ze moeten eerst een profiel opstellen van het soort trainer dat ze zoeken en daarna pas gaan kiezen. Iedereen in Nederland wil een coach uit het eigen land. Maar misschien is het een goed idee om eens in het buitenland te zoeken naar een trainer die kan helpen je beter te maken."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen