Voorzitter Van Praag belooft 'swingende tent' bij KNVB

30 maart 2017, 08:13

Het is momenteel niet alleen crisis bij het Nederlands elftal, maar ook bij de KNVB. Er heerst al een tijd lang onrust binnen de voetbalbond en dat komt het imago van de federatie niet ten goede. Dat beaamt Michael van Praag, maar de voorzitter van de KNVB weigert te stellen dat de bond stuurloos is en er geen goed leiderschap op nahoudt.

Directeur Bert van Oostveen werd uit zijn functie ontheven, bondscoaches Guus Hiddink en Danny Blind werden ontslagen, diverse assistent-bondscoaches vertrokken en de raad van commissarissen liep ook grotendeels leeg. En dan zijn er ook nog de treurige prestaties van Oranje. "Ik ontken niet dat het een roerige tijd is geweest. Maar dat hangt ook samen met de transitie die de KNVB nu doormaakt én met een zeer complexe voetbalcrisis. Als alles zomaar op een berg wordt geveegd, dan ga ik als bondsvoorzitter voor mijn mensen staan. Hebben we een imagoprobleem? Ja. Maar zijn we stuurloos en is er geen eenheid van leiderschap? Nee", maakt Van Praag duidelijk in een interview met het Algemeen Dagblad.

Naast de bovengenoemde punten is er ook vaak scepis rond Hans van Breukelen en Gijs de Jong, de technisch en beoogd voetbaldirecteur bij de KNVB. Ook bij de clubs, die zelfs een stokje staken voor de benoeming van De Jong als opvolger van Van Oostveen. "Afgelopen donderdag was de bondsvergadering. Daar kon je zien dat de clubs heel positief zijn over hoe zaken in gang zijn gezet door de KNVB. Dat de overgang naar een nieuwe bestuursstructuur goed verloopt. Daar is juist heel veel draagvlak voor. Niet voor niets ben ik in de afgelopen maanden langs heel veel clubs geweest, net als Gijs de Jong. Uitstekende gesprekken waren dat."

"Alleen: als Oranje dan van Bulgarije verliest, dan wordt alles op één hoop geveegd. Dan deugt er opeens niets meer", verzucht Van Praag, die zichzelf ondanks zijn leeftijd (69) modern genoeg vindt om KNVB-preses te blijven en de bond minder gesloten te maken. "Als volgend jaar de nieuwe structuur is ingevoerd, is een belangrijk deel van mijn missie volbracht. Ik beloof jullie: dan staat er een swingende tent."

Bondscoach

Misschien nog wel belangrijker dan al het bovengenoemde, zeker op korte termijn, is de aanstelling van een nieuwe bondscoach. "Jullie beweren dat wij niet meer weten wat te doen. Maar dat weten we precies", zegt Van Praag richting de media. "Namelijk eerst met een aantal goede voetbalmensen praten, zowel intern als extern. Die mensen hebben een heldere visie op wat er nodig is. En daarna een afgewogen beslissing nemen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen