Messi: "Was in het luchtledige, niet naar de grensrechter"

30 maart 2017, 13:42

Lionel Messi heeft gereageerd op het incident waardoor hij een schorsing van vier wedstrijden opgelegd kreeg. De vedette van Argentinië ging afgelopen vrijdag in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Chili uit zijn dak tegenover een assistent-scheidsrechter en dat kwam hem dus nogal duur te staan.

Messi zegt in gesprek met La Nación echter dat zijn teksten niet bedoeld waren voor de assistent-scheidsrechter. "Het waren opmerkingen in het luchtledige. Mijn opmerkingen waren niet gericht aan de grensrechter", aldus de aanvaller van FC Barcelona, die door zijn schorsing tot november niet meer in actie kan komen voor Argentinië.

De Argentijnse voetbalbond heeft bij de FIFA beroep aangetekend tegen de schorsing van Messi, wiens afwezigheid zeer kostbaar is. Zonder de sterspeler verloor Argentinië dinsdag de WK-kwalificatiewedstrijd in en tegen Bolivia met 2-0, waardoor het land nu vijfde staat in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiegroep. Die klassering is aan het einde slechts goed voor een ticket voor de play-offs, terwijl de top-vier zich rechtstreeks kwalificeert voor de mondiale titelstrijd in 2018 in Rusland. Er zijn nog vier speelronden te gaan.

Voor het beroep heeft Messi een brief geschreven voor de FIFA.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen