Vilhena is twee wedstrijden geschorst en mist Klassieker

30 maart 2017, 10:27   Bijgewerkt: 30 maart 2017, 11:43

De beroepscommissie van de KNVB heeft gesproken: Tonny Vilhena is voor twee duels (plus één voorwaardelijk) geschorst en mist daarom De Klassieker. De middenvelder van Feyenoord, wiens beroepszaak woensdagavond werd afgehandeld, is dus zonder succes in beroep gaan tegen de straf die hij kreeg vanwege zijn vermeende elleboogstoot jegens Sparta-spits Mathias Pogba.

Daarmee hebben Feyenoord en haar huisjurist Joris van Benthem, die in het verleden al vaak succesvol waren in beroepszaken, niet hun zin gekregen. Het doel was vrijspraak, omdat Vilhena dan komende zondag zou mogen opdraven in De Klassieker tegen Ajax, maar dat is dus niet gelukt. Wel is de schorsing iets teruggebracht: eerder legde de tuchtcommissie van de KNVB Vilhena een straf van vier duels schorsing (waarvan één voorwaardelijk) op. De aanklager eiste woensdagavond zelfs vier wedstrijden onvoorwaardelijk.

Naast de Klassieker in de Amsterdam ArenA moet Vilhena ook de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles van woensdag 5 april aan zich voorbij laten gaan. Bij het uitduel met PEC Zwolle op zondag 9 april kan trainer Giovanni van Bronckhorst weer een beroep doen op de middenvelder, die voor de interlandbreak een cruciaal doelpunt maakte tegen sc Heerenveen (1-2 winst).

Het statement van de beroepscommissie van de KNVB: "De commissie van beroep oordeelt, net als de tuchtcommissie, dat er sprake was van voorwaardelijke opzet. Vilhena zwaaide toen hij omhoog sprong met zijn elleboog naar achter, terwijl hij kon weten dat hij een speler van Sparta hard in het gezicht zou kunnen raken, wat ook is gebeurd. De straf valt één wedstrijd lager uit dan het oordeel van de tuchtcommissie, omdat de commissie van beroep de ernst van de overtreding anders waardeerde."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen