Mourinho: "De Europese kwalificatiereeks maakt me boos"

30 maart 2017, 12:39

José Mourinho heeft zijn frustraties uitgesproken richting de Europese kwalitatiecampagne voor het WK in Rusland. De Portugese manager van Manchester United vindt de spanning ver te zoeken, omdat er veel ploegen zijn die al veel te snel uitgespeeld zijn. Er zitten te veel rotte appelen in de poules, vindt de coach.

"De Europese kwalificatiewedstrijden voor het WK 2018 maken me boos. Ze zijn een grap. Er zitten enorm grote verschillen tussen de verschillende ploegen. De Zuid-Amerikaanse kwalificatiereeks kan mij daarentegen wel bekoren. Daar is het voetbal serieuzer, omdat er veel teams van hetzelfde niveau zijn. Het is daar een écht competitie", zegt Mourinho tegen ESPN. "De Europese kwalificaties neem ik niet serieus, terwijl ik voetbal altijd serieus wil nemen."

In de Zuid-Amerikaanse kwalificatiecyclus zitten maar tien landen in één groep, waardoor de spanning groot is. Zo staat een topland als Argentinië momenteel op de vijfde plaats, enkel goed voor deelname aan de play-offs om plaatsing voor het WK. In Europa leiden de meeste toplanden de dans in hun groep. Nederland loopt met een vierde plaats in Groep A achter de feiten aan.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen