Utrecht rouwt om overlijden oud-voorzitter Aalbers (79)

30 maart 2017, 13:31

Vervelend nieuws: Theo Aalbers, voormalig voorzitter van FC Utrecht, is plotseling overleden. Hij was van 1984 tot 1993 de preses van de club uit de Domstad en was in deze periode zeer populair bij de supporters. Aalbers is 79 jaar geworden.

Voordat Aalbers in 1984 de voorzitter van FC Utrecht werd, was hij directeur van de Utrechtse afdeling van de Nederlandsche Middenstandsbank (NMB). Bij de eredivisieclub wist hij een fraaie opmars te realiseren en speelde hij een belangrijke rol in de opnieuw opgebouwde band met de supporters. Meerdere malen redde Aalbers Utrecht van de (financiële) ondergang. In 1993 werd Aalbers opgevolgd door Ted Elsendoorn. Tien jaar later keerde hij terug als lid van het bestuur.

Bij monde van algemeen directeur Wilco van Schaik reageert Utrecht op het heftige nieuws. "Onverschrokken, onvoorwaardelijk, betrokken, hart op zijn tong; Dat is Theo Aalbers. De club is veel dank verschuldigd aan zijn kordate optreden aan het einde van de vorige eeuw, maar ook voor de vele malen dat hij zich daarna, gevraagd en ongevraagd, om de FC heeft bekommerd. Hij heeft de club door donkere perioden geloodst. Theo stond er altijd, in voor- en tegenspoed. Hij nam altijd zijn verantwoordelijkheid en schroomde daarbij niet ook af en toe impopulaire maatregelen te nemen als dat moest, altijd in het belang van de club."

Komende zaterdag wordt er voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Willem II een minuut stilte in acht gehouden door Utrecht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen