Twente-Eagles: Assaidi keert terug, vuurdoop Maaskant

31 maart 2017, 15:40

De 28ste speelronde van de Eredivisie wordt zondag vanaf 16.45 uur afgesloten door FC Twente en Go Ahead Eagles. Oussama Assaidi is weer inzetbaar voor de thuisploeg uit Enschede, Robert Maaskant zit voor het eerst als eindverantwoordelijke op de bank bij de bezoekers uit Deventer.

Hake: "Type Maaskant past bij situatie Eagles"

Twente-coach René Hake kan tegen Go Ahead niet beschikken over Dylan Seys (handblessure) en Dylan George (enkelblessure), maar Assaïidi is weer fit. "Zoals gepland heeft Oussama een half uur gespeeld (bij de beloften, red.) en dat ging goed. Hij heeft hiervoor ook een kleine twee weken meegetraind met de groep en is in principe beschikbaar voor de komende duels", stelt Hake op de clubwebsite.

Hake zag Go Ahead voor de interlandbreak met 1-3 van PEC Zwolle verliezen. Na dit duel werd Hans de Koning ontslagen en vervangen door Robert Maaskant. "De situatie waarin Eagles zich bevindt past wel bij een type trainer als Maaskant", vindt Hake. "Hij zal wat teweeg willen brengen in het team om zo in de komende wedstrijden handhaving te realiseren. Go Ahead zal getergd zijn om de laatste serie wedstrijden goed te beginnen, op voorhand is het moeilijk in te schatten welke strategie ze daarbij kiezen tegen ons. Wij moeten goed voorbereid zijn. We spelen thuis en willen het initiatief nemen."

Maaskant schept duidelijkheid

Maaskant heeft maar één opdracht voor de laatste fase van het seizoen: lijfsbehoud realiseren. "We hebben deze week voornamelijk gebruikt om duidelijkheid te scheppen naar de spelers toe", zegt de troonopvolger van De Koning op de clubwebsite. "Dat hebben we op drie manieren gedaan: met individuele gesprekken, groepsgesprekken en in de trainingen. Bij die eerste twee hebben we ook actief gebruik gemaakt van beeldmateriaal. Wat gaat al goed en wat moet beter? Die vraag stond centraal."

Chris David en Darren Maatsen zijn er niet bij tegen Twente, maar Marcel Ritzmaier kan ondanks zijn gebroken arm wel weer spelen. "FC Twente staat beduidend hoger op de ranglijst dan wij, dat ziet iedereen. Zij zijn het kwalitatief betere team dat ook veel de bal zal hebben. Maar we zullen sowieso kansen krijgen, al dan niet in de counter met onze snelle aanvallers", aldus Maaskant.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen