Roda en ADO leven vol vertrouwen toe naar degradatiekraker

31 maart 2017, 16:12

Het duel tussen ADO Den Haag en Roda JC is een rechtstreeks gevecht tegen degradatie. De nummer zestien en de nummer zeventien van de Eredivisie staan zondag om 14.30 uur tegenover elkaar. Beide ploegen hebben twee weken voorbereidingstijd gehad en zijn klaar voor de confrontatie.

Anastasiou: "Selectie heeft kwaliteit genoeg"

Door de midweekse speelronde in de Eredivisie spelen de ploegen de komende week drie duels. "We hebben nu iedereen nodig. Het is dus zaak om iedereen wedstrijdfit te houden. Maar we hebben de afgelopen dagen goed getraind", zegt Anastasiou tegen Roda TV. Tegen ADO Den Haag is het van belang om vooral sterk te zijn in duels, verwacht de trainer. "Die moeten we winnen, dat is onze eerste taak. Of we vooral niet mogen verliezen zondag? Ik ga de wedstrijd in met het plan om voor de overwinning te strijden."

Anastasiou vindt Roda de laatste weken steeds beter voetballen en wil die lijn tegen ADO doortrekken. "Je weet dat het een lastige wedstrijd gaat worden. We moeten drie punten pakken. Als we volledig gefocust blijven op onze taken, heb ik vertrouwen in een goede prestatie. We hebben voldoende kwaliteit in de selectie", besluit hij.

Groenendijk: "Wij kunnen het elke ploeg moeilijk maken"

Ook Alfons Groenendijk kijkt met een positief gevoel terug op de trainingen tijdens de interlandweek. Zijn ploeg won een oefenduel met VfL Bochum, actief op het Duitse tweede niveau, met 1-2. "Die overwinning was ook wel lekker voor het gevoel. Beter dan zoals je de bus instapte na AZ. Een sportman wil altijd winnen, ook in een oefenduel", zegt hij tegenover ADO TV. "Wel hebben we uitgebreid over AZ gesproken. We hebben die wedstrijd met elkaar niet goed aangepakt. Dat moet beter en dat kan ook in de komende weken."

Tegen Roda JC moet ADO het gaan laten zien en Groenendijk heeft er vertrouwen in. "We moeten gewoon een lekkere wedstrijd spelen. Dat gaat meestal gepaard met resultaat. Je moet het samen doen, ook met de steun van supporters. Dan gaat het allemaal wat makkelijker. Dan kunnen wij het elke ploeg moeilijk maken." De trainer kan beschikken over een vrijwel volledig fitte groep. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen