Fraser en Hyballa merken extra spanning voor derby

31 maart 2017, 17:10

Komende zondag is de dag van De Klassieker tussen Ajax en Feyenoord in de Amsterdam ArenA, maar in Gelderland is de blik die dag vooral gericht op de Gelredome. In het Arnhemse stadion beginnen rivalen Vitesse en NEC om 12.30 uur aan de derby.

Fraser: "Dit zijn speciale wedstrijden"

Vitesse-coach Henk Fraser heeft zin in zondag. "Jazeker", zegt hij op de clubwebsite. "Dit zijn speciale wedstrijden en je merkt al dagen dat het anders beleefd wordt dan een 'normale' competitiewedstrijd. De spanning is wat hoger door externe factoren. Supporters die zich laten horen, veel verhalen in de media. Dan merk je aan alles dat het iets speciaals is. Wat voor duel het gaat worden, weet ik niet. Dat ligt er ook aan hoe wij spelen in balbezit. Dat moet heel goed zijn om een vaak strak georganiseerd NEC te kunnen verslaan."

Fraser kan tegen NEC beschikken over een nagenoeg fitte selectie. "Bijna iedereen kan zondag spelen. Maikel van der Werff nog niet logischerwijs, maar Ricky van Wolfswinkel en Milot Rashica waren beide wat ziekjes, maar konden vandaag gewoon meetrainen", besluit de oefenmeester.

Hyballa wordt aangesproken tijdens hardlopen

"Je merkt aan alles dat de derbysfeer weer steeds meer begint te leven de laatste dagen", zegt NEC-trainer Peter Hyballa op de officiële website van zijn team. "Als ik bijvoorbeeld ga hardlopen in het Goffertpark, word ik al snel aangesproken over de wedstrijd van zondag. Ondanks dat ik zelf niet uit Nijmegen kom, leef ik daardoor wel extra mee met de supporters, zeker nu we de laatste tijd zo weinig punten hebben gepakt. Vanaf de eerste dag dat ik hier was werd duidelijk gemaakt dat deze derby's de belangrijkste wedstrijden van het jaar zijn. Van de eerste wedstrijd is me ook vooral de sfeer bijgebleven, die was echt geweldig die dag. Dat zou voor mij echt vaker mogen gebeuren. Ik verwacht dat onze supporters in Arnhem ook goed te horen zullen zijn, dus dat steuntje in de rug hebben we in ieder geval."

Hyballa verwacht dat Vitesse zondag het initiatief zal nemen. "Wij zullen wel de defensieve ploeg zijn daar. Vitesse is vooral aanvallend echt heel sterk en is een ploeg die vaak in een 4-3-3  graag het balbezit heeft", stelt hij. "Voorin lopen een paar snelle dribbelaars en met hoge backs zetten ze veel druk naar voren. Voor ons wordt het daarom cruciaal om met hard werken de tweede bal te winnen, om van daaruit met snelle ballen in de diepte te kunnen counteren. We hebben een ploeg die dat ook negentig minuten lang vol kan houden, dus daar zullen we de hele wedstrijd scherp in moeten zijn. Maar het hoeft voor ons niet alleen maar op strijd. We hebben dit seizoen al vaker punten gepakt tegen ploegen uit de middenmoot met aantrekkelijk voetbal." NEC mist zondag Mikael Dyrestam en Robin Buwalda, André Fomitschow is een twijfelgeval.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen