Schaars nog afwezig, Heracles wellicht met debutant

31 maart 2017, 19:26

Met het oog op de play-offs om Europees voetbal staan Heracles Almelo en sc Heerenveen zaterdag (aftrap 20.45 uur) tegenover elkaar in het Polman Stadion. De Friezen staan na 27 speeldagen achtste in de Eredivisie met 37 punten, Heracles is met zes punten minder de nummer tien van het klassement.

Heerenveen nog zonder Schaars

Heerenveen is vrijwel compleet voor het bezoek aan Almelo, maar moet Stijn Schaars nog wel missen. Henk Veerman verliet vrijdag voortijdig het trainingsveld, maar Jurgen Streppel verwacht dat de aanvaller wel kan spelen tegen Heracles. De oefenmeester kon op deze dag voor het eerst na de interlandperiode met zijn volledige selectie trainen. "Het zij zo, het is ook mooi dat je zoveel internationals hebt, dat is een luxe", zegt Streppel op de clubwebsite. "En even een andere omgeving voor die jongens, kan ook goed zijn. Het daagt altijd wel uit."

Na de winterstop won Heerenveen slechts twee keer, ondanks dat het spel vaak wel goed is. "Tegen Feyenoord (1-2 verlies, red.) moet je voor rust 2-0, 3-0 voor staan. Het gaat om rendement in voetbal", weet Streppel. "Voor de winterstop bal gingen de balletjes binnenkant paal er net in en nu net uit misschien. Dat is denk ik wel het grootste verschil. Het gaat om doelpunten en dat zit op het moment even niet mee."

Heracles waarschijnlijk met Reuven

Thuisclub Heracles moet het stellen zonder Gor Agbaljan (achillespees), Vincent Vermeij (knie), Lerin Duarte (hamstring) en Peter van Ooijen (knie). Coach John Stegeman heeft Thomas Bruns terug van een hamstringblessure. De trainer zet Reuven Niemeijer waarschijnlijk voor het eerst in diens carrière in de basis. Hij viel al wel een aantal keer in. "Reuven ontwikkelt zich uitstekend, hij heeft laten zien dat hij het niveau aankan", zegt Stegeman op de officiële website van Heracles. "Hij boekt progressie en groeit stap voor stap toe naar het Heracles-niveau. Hij is een no-nonsense jongen, een normale gast en dat past hier goed."

Stegeman onderschat Heerenveen niet, ook al loopt het daar de laatste maanden wat minder. "Ik heb Heerenveen tegen Feyenoord bekeken en heb gezien dat ze een heel goede ploeg hebben. Ze hebben veel individuele kwaliteiten, maar ook als team doen ze het goed", vertelt hij. "Het is een vrij complete ploeg, één van de beter voetballende teams na de top-drie. Ze waren een helft lang beter dan Feyenoord, dat zegt wel iets. Wij kunnen ook een uitstekende ploeg zijn als we de dingen doen die we moeten doen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen