IJzersterke Padt helpt FC Groningen aan punt in Alkmaar

1 april 2017, 20:34   Bijgewerkt: 1 april 2017, 20:46

AZ Alkmaar heeft in eigen huis niet weten te winnen van FC Groningen. Het duel in het AFAS Stadion was buitengewoon vermakelijk, maar ondanks een enorme hoeveelheid corners (26) en een aantal grote kansen bleef het doelpuntloos: 0-0. Sergio Padt kroonde zich met een aantal fraaie reddingen tot uitblinker.

John van den Brom had een luxeprobleem met een nagenoeg fitte selectie. Alleen Alireza Jahanbakhsh nam plaats op de tribune nadat hij te laat was gekomen voor de wedstrijd. De trainer van AZ had wel een plek ingeruimd voor aanvoerder Ron Vlaar en de uitblinkers van het laatste duel Dabney dos Santos en Joris van Overeem. Ook Fred Friday mocht weer starten, hij kreeg de voorkeur boven Wout Weghorst.

Mimoun Mahi, goed voor tien goals dit seizoen, was de enige veel scorende speler van beide ploegen die daadwerkelijk aan de aftrap mocht verschijnen. Alle andere spelers van beide teams met meer dan vijf eredisiviegoals zaten op de bank, tribune of waren er helemaal niet meer bij.

Het meeste gevaar van AZ kwam tot stand via Dabney dos Santos, die Tom Hiariej keer op keer de baas was, en Joris van Overeem. Vooral Van Overeem liet zich zien met fraaie voorzetten en passjes vanaf de rechterkant. Hoogtepunt was een pass uit de draai vanaf het middenveld waaruit Friday ineens voor Padt kon opduiken, maar spits toonde zijn gebrek aan rust voor het doel met de mislukte lob.

Naast de creativiteit van Van Overeem was er nog een andere bron waaruit AZ kon putten: de standaardsituatie. Liefst negentien corners kreeg de ploeg van Van den Brom, toch er kwam nauwelijks een fatsoenlijke kans uit voort. Slechts Derrick Luckassen kwam dicht bij een treffer, maar hij schoot van dichtbij wild over het doel van Padt.

Ook het inbrengen van Weghorst voor Friday, tot grote tevredenheid van het thuispubliek, had geen effect meer. Dat was opnieuw ook te danken aan Padt die op geweldige wijze een schot uit de draai van de topscorer van AZ uit de bovenhoek ranselde. Zo bleef het dankzij de doelman en een gebrek aan schotvaardigheid bij beide ploegen bij 0-0. Groningen zal, gezien de kansenverhouding, tevreden zijn dat het een punt meeneemt uit Alkmaar.

Toch zal de ploeg van Faber ook een vervelend gevoel aan de wedstrijd overhouden. Kevin Blom verzuimde de bal in de eerste helft op de stip te leggen nadat Vlaar opzichting aan de arm van Alexander Sørloth ging hangen. Een benutte penalty had FC Groningen net het zetje in de rug kunnen geven om de slechte reeks (nu tien duels zonder overwinning) te beëindigen en definitief afstand te nemen van de gevarenzone in de Eredivisie. Groningen heeft 30 punten uit 28 duels, AZ staat vijfde met 42 punten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen