Van Wolfswinkel schiet Vitesse langs aartsrivaal NEC

2 april 2017, 14:29

In Arnhem heeft Vitesse de kraker tegen NEC gewonnen: 2-1. Ricky van Wolfswinkel was de grote man met twee treffers, terwijl de mooiste werd gemaakt aan de andere kant. NEC knokte zich na een achterstand sterk terug, maar moest alsnog een late goal incasseren.

Het was een verrassend beeld in de rust: supporters zaten een beetje verveeld op de tribune. Er was nog weinig gebeurd, en dat terwijl er zoveel verwacht werd van de kraker. Ondanks het overwicht van Vitesse kon de thuisploeg zelden een echte kans creëren. NEC vond 0-0 prima en hield prima stand.

NEC werd langzaam sterker en kreeg de defensie van Vitesse steeds meer aan het wankelen. Uitgerekend Arnhemmer Ferdi Kadioglu, die toen pas net het veld in was gekomen, krulde de bal schitterend in de verre hoek: 1-1. De ploeg van Hyballa kreeg vertrouwen en werd gevaarlijker na de gelijkmaker.

Maar in de slotfase was het Vitesse dat er met de winst vandoor ging. Na een handsbal twijfelde scheidsrechter Gozubuyuk even, maar hij wees alsnog terecht naar de stip. Van Wolfswinkel tekende voor zijn 15de goal van het seizoen en besliste de wedstrijd (2-1).

[photo,105627,left,]

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen