Puntenverlies Milan, Fiorentina en Atalanta winnen wel

2 april 2017, 17:10

AC Milan is er niet in geslaagd om in het spoor te blijven van Lazio en Atalanta. Op bezoek bij Pescara kwam de ploeg niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Lazio won zaterdag al met 0-2 van Sassuolo terwijl Atalanta zondagmiddag Genoa met 0-5 versloeg.

Milan kwam na twaalf minuten spelen op achterstand nadat Gabriel Paletta de bal in zijn eigen doel werkte. Pas vier minuten voor rust maakten de bezoekers weer gelijk. Mario Pasalic zorgde voor de 1-1. In de tweede helft werd niet meer gescoord waardoor Milan Atalanta verder ziet uitlopen. De Milanezen staan zevende in de Serie A met vier punten achterstand op de nummer vijf. Inter, de huidige nummer zes, kan Atalanta weer inhalen wanneer het maandag weet te winnen van Sampdoria.

Fiorentina-Bologna

Fiorentina boekte zondag de kleinst mogelijke overwinning op Bologna. Dankzij een doelpunt van Khouma Babacar werd het 1-0. De club staat na dertig wedstrijden op de achtste plaats met 51 punten. Plaatsing voor de kwalificatieronde van de Europa League lijkt lastig te gaan worden omdat er dan een achterstand van zeven punten op Atalanta goed gemaakt moet worden.

Genoa-Atalanta

Atalanta won op bezoek bij Genoa overtuigend met 0-5. Alejandro Gomez was de grote man met drie treffers. Andrea Conti en Mattia Caldara maakten de andere doelpunten. Genoa stond na een uur spelen met tien man nadat Mauricio Pinilla zijn tweede geel en dus rood ontving.