'Oranje' Brugge verliest in Gent, Babel belangrijk bij Besiktas

2 april 2017, 20:11

Club Brugge heeft verzuimd de achterstand op koploper Anderlecht weer te verkleinen tot één punt. De ploeg van basisspelers Ricardo van Rhijn, Stefano Denswil, Ruud Vormer en Lex Immers verloor zondag in de eerste speelronde van Play-Off I, waarin de Belgische titel op het spel staat, met 2-1 bij KAA Gent.

Club Brugge nam nog wel de leiding in Gent. Wesley bracht de bezoekers in de achtste minuut op 0-1, maar Moses Simon kantelde nog voor de pauze de score namens de thuisclub. In de 25ste minuut maakte hij gelijk, op slag van rust benutte hij een penalty. Gent-speler William Troost-Ekong (ex-FC Groningen) kreeg vijf minuten na rust zijn tweede gele kaart, desondanks trok zijn team de winst over de streep.

Anderlecht, dat vrijdag won bij Zulte Waregem, gaat met 34 punten aan kop in België. Club Brugge volgt met dertig punten op de tweede plaats. Gent heeft nu 28 punten en neemt daarmee de derde plek over van Zulte Waregem, dat 27 punten heeft.

Babel helpt Besiktas met assist en goal

In Turkije vergrootte koploper Besiktas haar voorsprong op nummer twee Istanbul Basaksehir, dat zaterdag al onderuit ging, tot vijf punten. De titelverdediger won zondag de thuiswedstrijd tegen middenmoter Gençlerbirligi met 3-0. Ryan Babel zorgde in de slotfase voor het derde doelpunt. Op slag van rust had de oud-Ajacied de in Zaandam geboren Oguzhan Özyakup al bediend bij de 1-0. Talisca maakte in de 61ste minuut de tweede treffer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen