Van Gaal: "Blind heeft enige schuld, maar spelers het meest"

3 april 2017, 08:41

Louis van Gaal heeft zich enigszins uitgesproken over de situatie bij de KNVB en het Nederlands elftal. Hoewel de droomkandidaat voor het bondscoachschap zich in nevelen hult over de nabije toekomst, reageerde hij op het gala van de Stichting Spieren voor Spieren in Noordwijk wel kort op de gang van zaken bij Oranje.

Van Gaal zag dat bondscoach Danny Blind na de 2-0 nederlaag tegen Bulgarije ontslagen werd. "Hij heeft wel enige schuld maar de spelers het meest, alleen die worden nooit genoemd", sprak Van Gaal volgens De Telegraaf. Door het vertrek van Blind wordt er veelvuldig naar Van Gaal gewezen.

Er zijn veel geluiden dat hij directievoorzitter voetbal zou willen worden bij de KNVB, maar dat noemt de man die al twee keer Oranje-bondscoach was voorbarig. "Dat is een onderdeel van de structuur van de organisatie, maar er moet eerst een bondscoach worden gevonden", aldus Van Gaal. Wil hij dat misschien zelf gaan doen? "Als de KNVB mij dat vraagt, zal ik daar antwoord op geven", besluit de oefenmeester weinig onthullend.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen