Van der Gaag: "We zijn allemaal al weleens afgeschreven"

3 april 2017, 17:53

Een puntje pakken op bezoek bij PEC Zwolle, dat is een prima resultaat voor Excelsior. Toch was het niet een heel fijn weekend voor de Rotterdammers, aangezien hun directe concurrenten ADO Den Haag en Go Ahead Eagles allebei wonnen. 

De zege van ADO (thuis tegen Roda JC) was wellicht ingecalculeerd, maar dat Go Ahead won op bezoek bij FC Twente was wel een verrassing. Excelsior-trainer Mitchell van der Gaag had er wel rekening meegehouden, zo geeft hij aan op een persconferentie. "We zijn allemaal al weleens afgeschreven dit seizoen. ADO, Roda JC, Go Ahead en wij ook. Het zou niks meer worden. Maar dit seizoen laat nog maar eens zien dat het niet zo werkt in het voetbal. Dat maakt deze sport zo mooi. Als je wordt afgeschreven, komt er vaak een reactie. Dan gaat trots ook een rol spelen."  

Hij refereert daarbij ook naar de reeks van Excelsior, dat tegen zowel AZ, sc Heerenveen, Ajax als PEC Zwolle geen nederlaag leed. "Het is ook niet normaal dat wij daar punten pakken. Dat hebben we gelukkig wel gedaan. Anders was het pas echt vervelend geweest dat onze concurrenten ook punten hebben gepakt."

Dinsdag wacht Excelsior weer geen makkelijke tegenstander met FC Utrecht, dat momenteel vierde staat in de Eredivisie. "FC Utrecht speelt anders dan veel andere ploegen. Ze hebben ook goede spelers en staan niet voor niets vierde in de Eredivisie. Wij hebben onze eigen wapens om dat op te lossen, dus de wedstrijd tegen FC Utrecht is een mooie uitdaging voor ons om het morgen weer te laten zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen