Ten Hag ziet belangen groter worden: "Stress neemt toe"

4 april 2017, 12:43

FC Utrecht kan na deze midweek zeker zijn van deelname aan de play-offs om Europees voetbal. Als de Domstedelingen zelf op het Woudestein van Excelsior winnen en Willem II punten laat liggen tegen ADO Den Haag, dan kan de ploeg van coach Erik ten Hag de 'Europese' play-offronde niet meer ontgaan.

Ten Hag beseft zich als geen ander dat de cruciale fase in de competitie begonnen is. Deze werd afgetrapt met een 2-0 overwinning op Willem II. Dat was het eerste duel in een week tijd. "We zijn deze Engelse week goed begonnen, maar er is geen reden voor euforie. We zijn op de goede weg, maar pas op het einde van de rit wordt afgerekend", aldus Ten Hag op de clubwebsite. "We zitten in een week die heel bepalend is. In één week tijd spelen alle ploegen drie wedstrijden. Daarna resteren er nog vier tot het einde van de reguliere competitie. In weken als deze leef je van wedstrijd tot wedstrijd. En in deze fase van het seizoen merk je dat de belangen groter worden."

Utrecht moet volgens Ten Hag vooral effectief zijn bij Excelsior. "De belangen worden steeds groter, de stress neemt toe. En je ziet verrassende uitslagen, waarbij ploegen uit de onderste regionen punten pakken tegen hoog geklasseerde teams. Wij moeten ervoor zorgen dat wij bij zo'n verrassing níet betrokken zijn en dat hebben we zelf in de hand. Excelsior zal mes- en messcherp zijn. Dat moeten wij óók zijn", zegt de coach van de nummer vier van de Eredivisie.

Rico Strieder, Patrick Joosten en Robin van der Meer zijn wegens blessures niet van de partij, wat ook geldt voor Edson Braafheid. De voormalig WK-finalist maakte zijn opwachting bij Jong FC Utrecht.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen