Willem II wil plek negen terug, ADO back in business

4 april 2017, 15:46

In de midweekse speelronde van de Eredivisie staan Willem II en ADO Den Haag woensdagavond tegenover elkaar in Tilburg. Het is een duel tussen de nummers tien en zestien van de ranglijst. Toch zal ADO ondanks de stand een iets beter gevoel hebben, aangezien het met 4-1 van Roda JC en Willem II op haar beurt met 2-0 ten onder ging bij FC Utrecht.

Van de Looi: "Meedoen om plek negen"

Willem II-coach Erwin van de Looi weet dat het door de verliespartij in Utrecht weer een stukje moeilijker wordt om de play-offs om Europees voetbal te bereiken. Een zege op ADO is daar eigenlijk essentieel voor. "We moeten die wedstrijd winnen als we nog willen meedoen om plek negen", zegt Van de Looi op de clubwebsite. Hij kan nog niet beschikken over Dico Koppers, Freek Heerkens en Bartholomew Ogbeche. Obbi Oularé keert mogelijk terug, maar dat is nog niet zeker.

Van de Looi waakt voor onderschatting tegen ADO. "Onder Alfons Groenendijk is er meer structuur in die ploeg gekomen en dat heeft al geleid tot meer punten, dat kon je wel zien in de wedstrijd tegen Roda JC. Ze hebben een aanspeelpunt met Mike Havenaar en een spelverdeler met Edouard Duplan, die voor het nodige gevaar kunnen zorgen", besluit de keuzeheer van de Tricolores.

Groenendijk: "Back in business"

Bij ADO treedt het never change a winning team-principe in werking. "Ik heb van hockeytrainer Marc Lammers geleerd dat je altijd een winnende opstelling moet wijzigen, maar dat hoeft niet. Het stond goed", zegt Groenendijk tegen Omroep West. "We hebben weinig tijd gehad om van de euforie te genieten. Voor mij helemaal toen ik zag dat Go Ahead Eagles van FC Twente won. Daar baalde ik wel van."

Maar toch: ADO knokt zich aardig omhoog, waar het aan het begin van 2017 nog dramatisch verliep, met als gevolg het ontslag van trainer Zeljko Petrovic. "We hebben er een strijd van gemaakt. We zijn weer back in business, want we hebben ook vier weken onderaan gestaan. Er zijn nu zes à zeven ploegen bij de degradatiestrijd betrokken. We zijn aan het klimmen, staan zestiende en hebben meerdere ploegen in het vizier."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen