Chapecoense wint eerste duel Recopa van Atlético Nacional

5 april 2017, 08:06

Het emotionele weerzien tussen Chapecoense en Atlético Nacional tijdens de Zuid-Amerikaanse Recopa is dinsdagavond (lokale tijd) geëindigd in een 2-1 zege voor de Brazilianen. Het was de eerste ontmoeting tussen beide clubs sinds de finale van de Supercopa die vier maanden terug niet doorging vanwege de vliegramp, waarbij haast de complete selectie en technische staf van Chapecoense om het leven kwamen.

De avond stond vooral in het teken van die ramp en er werd uitgebreid de tijd genomen om Atlético Nacional te huldigen voor hun steun en sportiviteit. Kort na de ramp besloten de Colombianen als direct dat Chapecoense de Supercopa mocht hebben.

Mede daardoor stonden de twee clubs dinsdag tegenover elkaar. De thuisploeg kwam halverwege de eerste helft op voorsprong via Reinaldo, die vanaf elf meter raak schoot. Na een uur spelen trok Macnelly Torres de stand gelijk met een pegel vanaf twintig meter in de bovenhoek. Nadat er in de 71ste minuut een fraai eerbetoon volgde aan de 71 slachtoffers van de ramp, besliste Luiz Otavio een paar minuten later de einduitslag. Met een knappe kopbal uit een hoekschop zorgde hij ervoor de Chapecoense met een voorsprong kan afreizen naar Atlético Nacional, waar op 10 mei de return plaatsvindt.