Van Praag ook komende vier jaar in uitvoerend comité UEFA

5 april 2017, 13:13

Michael van Praag blijft lid van het uitvoerend comité van de UEFA. De 69-jarige Amsterdammer kreeg in Helsinki de steun van 36 van de 55 stemgerechtigde bonden. Hij werd daarmee zevende, terwijl er in totaal acht plekken te vergeven waren.

Na de eerste ronde was het al duidelijk welke van de elf kandidaten zich tot het FIFA-bestuur mochten rekenen. Alle 55 landen mochten in totaal zes stemmen uitbrengen, wanneer een lid dan 28 stemmen kreeg (de helft plus één), mocht hij zich in het bestuur scharen. 

"Ik ben hier blij mee, natuurlijk", vertelt de KNVB-voorzitter op de website van de nationale voetbalbond. "Maar ik ben niet verrast. Ik rekende op voldoende steun om mijn werk hier voort te zetten. Ik ben op de eerste plaats blij voor het voetbal, ook voor het Nederlandse voetbal. Onze stem moet op het hoogste niveau gehoord blijven in Europa. Niet om alleen maar voor onze eigen belangen op te komen, maar ook voor het belang van het internationale voetbal. We willen mee blijven doen, zowel voetballend als besturend."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen