Ajax verschalkt AZ dankzij sublieme omhaal Sánchez

5 april 2017, 22:39   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Dankzij een juweel van een goal van Davinson Sánchez - een omhaal van minstens twintig karaat goud - heeft Ajax drie belangrijke punten bijgeschreven in de titelrace. De Colombiaan tekende met zijn beauty voor de 2-1 tegen AZ, dat uiteindelijk met 4-1 opzij geschoven werd. De 800ste thuiszege van Ajax in de Eredivisie was verdiend, maar kwam pas laat tot stand.

Ajax nam na het eerste fluitsignaal van Dennis Higler meteen de touwtjes in handen en had in het eerste half uur helemaal niets te duchten van het afwachtend spelende AZ. Het vroege druk zetten en het vele balbezit resulteerde in veel kansen. De bedrijvige Hakim Ziyech was de spil in het dominante aanvalsspel van Ajax, dat de boel helemaal onder controle had.

Nadat Kluivert een belangrijke rol speelde bij de 1-0, volgde er een schitterende actie van de jonge rechtsbuiten. Met een weergaloze solo liet hij meerdere AZ'ers degraderen tot pylonen, maar hij stuitte op Krul. Nadat Lasse Schöne zijn huzarenstukje van afgelopen zondag niet kon herhalen en een vrije trap over het doel heen mikte, kroop AZ wat uit haar schulp. In het laatste kwartier lieten de bezoekers via Mattias Johansson en Alireza Jahanbakhsh al even zien dat de buit nog niet binnen was voor Ajax.

Dat bleek wel in de tweede helft, die Davy Klaassen niet meer meemaakte vanwege fysieke klachten. Met Donny van de Beek in de ploeg schoot Wout Weghorst eerst nog naast, maar in de 55ste minuut was het wel raak voor de lange spits, die de voorkeur kreeg boven Fred Friday. Andre Onana tastte in het duister bij een lange pass van Jahanbakhsh, waardoor Weghorst de bal voor de Ajax-goalie in een leeg doel kon knikken: 1-1. Onana herpakte zich wel meteen, met een goede save op een pegel van Jahanbakhsh.

Ajax moest weer op nul beginnen door de gelijkmaker van Weghorst. De formatie van Peter Bosz was even aangeslagen, maar rechtte daarna wel haar rug. Nick Viergever was uit een corner al dicht bij de 2-1 en later viel deze ook, bij een nieuwe hoekschop. Het was hét moment van de avond. Sánchez bracht Ajax de zo gewenste treffer en deed dat op weergaloze wijze. Na een half verloren luchtduel met Derrick Luckassen dacht de Colombiaanse verdediger niet na: hij werkte de bal met een spectaculaire omhaal tegen de touwen.

Door de driepunter staat Ajax ook nog drie punten achter Feyenoord, dat op deze woensdag met maar liefst 8-0 over Go Ahead Eagles heen denderde. Komende zaterdag wacht voor Ajax het uitduel met NEC, een dag later gaat koploper Feyenoord op visite bij PEC Zwolle.

[photo,105701,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen