Kuyt maakt 150ste goal in Eredivisie: "Trots op mijlpaal"

6 april 2017, 07:35

Dirk Kuyt leverde woensdag met een doelpunt een bijdrage aan de 8-0 thuiszege van Feyenoord op Go Ahead Eagles. Voor de Katwijker was het zijn 150ste goal in de Eredivisie, een mijlpaal die voor hem slechts dertien spelers wisten te bereiken.

"Het is een mooie mijlpaal, waar ik trots op ben", zegt Kuyt op de officiële website van Feyenoord. "Deze goal was niet mijn mooiste, maar wel een heel lekkere. De afgelopen periode ben ik er vaak aan herinnerd, maar ik was er in dit duel niet echt mee bezig. Persoonlijke succesjes zijn mooi, maar niet zo mooi als het gezamenlijke doel."

Met de royale overwinning herpakte Feyenoord zich overtuigend van de verloren Klassieker van afgelopen zondag tegen Ajax. "Het was een heerlijke avond, waarop we hebben gedaan wat we moesten doen", vervolgt Kuyt. "Dit was een perfecte reactie op de teleurstelling van afgelopen zondag. Dat we dat kunnen is de kracht van dit Feyenoord, net als de breedte van de selectie. Een aantal jongens dat wat minder vaak heeft gespeeld, heeft het tegen Go Ahead goed opgepakt."

Koploper Feyenoord behoudt door de winst drie punten voorsprong op Ajax, terwijl het er qua doelsaldo +15 beter voor staat ten opzichte van de rivaal uit Amsterdam. "Maar wij kijken alleen naar onszelf", stelt Kuyt. "Elke wedstrijd is vanaf nu een finale. Deze wedstrijd kunnen we nu wegstrepen en dan gaan we door naar de volgende, PEC Zwolle-uit."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen