Klaassen vraagteken bij Ajax: "Zwelling al wel stuk dunner"

6 april 2017, 15:22

Het is nog onzeker of Ajax komende zaterdag in de uitwedstrijd tegen NEC kan beschikken over Davy Klaassen. De aanvoerder viel woensdag in het thuisduel met AZ (4-1 winst) uit met een beenblessure. Ook Kasper Dolberg is nog een vraagteken, al deed hij donderdag wel weer mee met de groepstraining.

"De zwelling was al een stuk 'dunner', maar nog niet goed genoeg om te kunnen trainen. We moeten kijken hoe het herstel zich ontwikkelt", zegt trainer Peter Bosz over Klaassen op de officiële website van Ajax. Ook over de inzetbaarheid van Dolberg tegen NEC is de oefenmeester voorzichtig. "Hij heeft vandaag voor het eerst weer een gedeelte met de groep meegetraind. Het is afwachten hoe de reactie is."

Dolberg is al een kleine drie weken uitgeschakeld met een liesblessure. Bosz opteerde voor Bertrand Traoré als vervanger van de Deense aanvaller. De coach is tevreden over de manier waarop de Afrikaan dat invult, maar ontkende hem openlijk in de media te hebben neergezet als belangrijke speler. "Dat heb ik nooit zo gedaan. Ik stelde hem op en daaruit maakten jullie op dat ik hem belangrijk vind en hem als mijn zoon beschouw. Dat is natuurlijk grote onzin", reageert Bosz. "Maar om terug te komen op jouw vraag: ik vind dat hij het prima invult."

In de competitie leed Ajax in 2017 twee keer puntenverlies. Het speelde uit tegen FC Groningen en Excelsior gelijk. Die teams staan in het rechterrijtje van de Eredivisie, iets dat ook geldt voor de komende opponent NEC. Heeft Bosz om die reden een 'slecht gevoel' voor het bezoek aan Nijmegen? "Nee, want ik ben een positief ingesteld mens. Ik weet het niet precies, maar volgens mij naderen we de vijftig officiële wedstrijden dit seizoen."

"Na de winterstop hebben we in competitieverband twee keer gelijkgespeeld en de rest allemaal gewonnen. Daarnaast hebben we Europees twee rondes overleefd. Dan kun je wijzen naar die twee duels, wat ik ook wel begrijp, maar iedere wedstrijd heeft zijn eigen verhaal. Het is geen gegeven dat je bij Groningen zomaar even wint. Daarnaast hebben we andere lastige uitwedstrijden, zoals bij Utrecht en PEC, wel gewoon gewonnen", weet Bosz.

Ajax staat tweede in de Eredivisie, met drie punten achterstand op koploper Feyenoord. De titelrace is dus weer spannend, tot tevredenheid van Bosz. "Dat is natuurlijk gekomen door onze overwinning van afgelopen zondag", refereert hij aan De Klassieker tegen Feyenoord. "Er zijn nog vijf wedstrijden te gaan en het enige dat wij kunnen doen is ze allemaal winnen. En dan nog zijn we afhankelijk van Feyenoord. Voor ons telt zaterdag alleen de winst."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen