Roda JC boekt onverdiende maar belangrijke overwinning

6 april 2017, 20:25

Nadat Roda JC gisteren zonder te spelen de laatste plaats verliet, door het 8-0 verlies van concurrent Go Ahead Eagles op bezoek bij Feyenoord, hebben de Limburgers drie punten uit het vuur weten te slepen. In eigen huis werd er met 2-1 gewonnen van PEC Zwolle, waardoor Roda dus naast een beter doelsaldo nu ook drie punten meer heeft dan hekkensluiter Go Ahead. Zwolle was de sterkere ploeg en zal absoluut niet tevreden zijn met het behaalde resultaat.

Het gemor vanaf de tribunes, dat al de hele wedstrijd te horen was, won alleen nog maar meer aan volume. De thuisclub had geluk dat de achterstand niet snel vergroot werd: vlak voor rust wist Van Leer tot twee keer toe te redden na een mooie aanval van PEC. Zodoende ging Roda met een 0-1 achterstand en onder een hels fluitconcert richting de kleedkamers voor de rust.

Roda begon de tweede helft met meer branie: met invaller Mikhail Rosheuvel dwong het gelijk een hoekschop af. De hoekschop leverde geen gevaar op, en Tom van Hyfte kopte in tweede instantie naast. Tot verbazing van de Zwolle-spelers gaf scheidsrechter Ed Janssen echter een nieuwe hoekschop. Deze vloog aan iedereen voorbij, maar Rosheuvel vond vervolgens Mohamed El Makrini, die voorgaf. Voor de goal stond Van Velzen paraat om de gelijkmaker binnen te werken: 1-1.

Dani Schahin was voor Roda vervolgens dicht bij een treffer: uit de draai schoot hij naast. Zwolle creëerde hierna veel kansen, maar de bal wilde er niet in. Aan de andere kant was daar opeens invaller Beni Babibanga, die op de lat schoot. De rebound kwam echter op het hoofd van Rosheuvel, die zijn ploeg de 2-1 voorsprong en drie bijzonder belangrijke punten bezorgde.