Anastasiou opgelucht: "Hebt geluk nodig in het voetbal"

6 april 2017, 21:49

Met kunst- en vliegwerk heeft Roda JC de thuiswedstrijd tegen PEC Zwolle winnend afgesloten. Ondanks dat de bezoekers de grootste kansen kregen, won de laagvlieger thuis met 2-1. Trainer Yannis Anastasiou beseft hoe belangrijk de punten zijn voor de Limburgers.

Roda stijgt door de zege naar de zestiende positie. De beslissende goal viel in de 89ste minuut. "We hebben geluk gehad, maar dat heb je ook nodig in het voetbal. Voorafgaand aan het duel hebben wij besproken dat we op moesten passen voor de counter van PEC, want het is een gevaarlijke ploeg. Toch ging dat fout en daardoor maken we het onszelf moeilijk", doelt de Griek op de 0-1 van Youness Mokhtar in de eerste helft.

"In de tweede helft maakten we 1-1 en daarna was het echt een wedstrijd", vervolgt de coach bij FOX Sports. "PEC heeft twee of drie grote kansen gemist en het leek op 1-1 uit te draaien. Gelukkig pakten we toch de drie punten, want die zijn op dit momenten heel belangrijk voor ons. We hebben de punten hartstikke hard nodig. Dit is voor iedereen een ontploffing van emoties, zeker door wat er allemaal is gebeurd de afgelopen dagen. Het is een goede teamprestatie en hierdoor is er ook iets meer rust in de tent."

De strijd om lijfsbehoud gaat zondag verder voor Roda. De Limburgers kruisen dan in Alkmaar de degens met AZ.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen