Canada, de VS en Mexico effenen de weg naar WK 2026

7 april 2017, 10:15

Een kleine twee maanden geleden werd bekend dat de CONCACAF, het bestuurlijk orgaan van Noord- en Latijns-Amerika, een gooi wil gaan doen naar de organisatie van het WK voetbal van 2026. Mogelijkerwijs zijn drie landen gastheer: Canada, de Verenigde Staten én Mexico dragen de organisatie volgens de plannen van de continentale bond.

"Canada, de VS en Mexico willen gezamenlijk een gooi naar het WK doen, het idee bestaat al een tijdje", spreekt CONCACAF-voorzitter Victor Montagliani tegen The Guardian. "De discussie is inmiddels flink op gang en het zou erg opwindend zijn als het daadwerkelijk verwezenlijkt wordt. We hebben niets dan postieve reacties gehad, dat bevestigt andermaal dat voetbal landen samen kan brengen."

Dat Montagliani daarover begint is niet verwonderlijk, aangezien de president van de VS, Donald Trump, in zijn verkiezingsprogramma duidelijk maakte een muur tussen de VS en Mexico te willen bouwen. FIFA-baas Gianni Infantino liet zich al ontvallen dat een inreisverbod, zoals deze voor een aantal Arabische landen geldt in de VS, de organisatie van een mondiaal eindtoernooi onmogelijk zou maken.

De bids kunnen officieel worden voorgedragen in de periode juni - december 2018, waarop er vanaf januari 2019 een evaluatie plaatsvindt. De toewijzing van het wereldkampioenschap zal ruim een jaar later plaatsvinden. Zowel de VS (1994) als Mexico (1970 en 1986) mochten het WK al eens eerder houden, waar Canada nog nooit de honneurs waarnam. De editie in de States markeert tevens de laatste keer dat een mondiaal eindtoernooi in het CONCACAF-gebied werd gehouden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen