Maaskant wil alleen winst, Heracles stroopt mouwen op

7 april 2017, 15:54

In haar strijd tegen directe degradatie staat Go Ahead Eagles zaterdagavond voor een volgende 'finale'. In de eigen Adelaarshorst wacht Heracles Almelo, dat in de doordeweekse speelronde thuis jammerlijk onderuit ging tegen Vitesse. Echter, een paar dagen eerder won de brigade van John Stegeman nog knap in het eigen Polman Stadion van sc Heerenveen: het werd maar liefst 4-1.

Maaskant: "Geen genoegen met gelijkspel"

Trainer Robert Maaskant, die werd aangesteld als vervanger van de ontslagen Hans de Koning, weet dat het nu moet gaan gebeuren. "Ik heb Heracles een aantal keren zien spelen dit jaar, en daar zaten hele goede en wat mindere wedstrijden tussen. Ze staan niet voor niets in het linkerrijtje", doelt Maaskant op de negende plaats van zijn aanstaande tegenstander, "maar voor het eigen publiek moeten we vol voor de punten gaan. We nemen geen genoegen met een gelijkspel."

Terugkijkend op de oorwassing die Go Ahead op bezoek bij koploper Feyenoord kreeg, het werd 8-0 in De Kuip, kan Maaskant relativeren. "Ik denk dat iedereen vooraf had getekend voor drie punten uit twee duels, maar het blijft vooropgesteld dat de negentig minuten in Rotterdam absoluut niet de leukste waren die de spelers in hun carrière hebben meegemaakt. We moeten echter positief en gefocust blijven."

Stegeman: "Moeten voor play-offs gaan"

Stegeman ziet bij Heracles Almelo de na dit seizoen naar FC Groningen vertrekkende Mike te Wierik terugkeren van een schorsing, waar Robin Pröpper na zijn zoveelste gele prent een wedstrijd uit moet zitten. "Mike neemt logischerwijs de plaats van Robin in", zegt de oefenmeester op de site van Heracles. "Ik ben zeker niet ontevreden waarop we afgelopen woensdag, met name in de tweede helft, gespeeld hebben. We hadden een stap kunnen maken, dat is niet gelukt maar we gaan gewoon door."

"We zitten bij de groep voor de play-offplaatsen dus daar moeten we ook voor gaan, maar daar ben ik nu niet mee bezig", meent Stegeman. "Het enige dat telt is de wedstrijd tegen Go Ahead. Daar is natuurlijk wel iets veranderd met de komst van de nieuwe trainer Robert Maaskant. We weten waar we rekening mee moeten houden, daar moeten we klaar voor zijn. We zullen de mouwen moeten opstropen, want Go Ahead zal er vol opklappen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen