Koeman gaat voor vijfde plaats: "Zou fantastisch zijn"

7 april 2017, 18:45

Ronald Koeman is positief gestemd dat hij met Everton het Premier League-seizoen kan afsluiten op de vijfde plaats. Momenteel staat de ploeg van de Nederlandse oefenmeester op de zevende positie, met drie punten achterstand op Arsenal en Manchester United. Die twee teams speelden wel twee wedstrijden minder dan Everton.

Wil Everton daadwerkelijk voor de vijfde plaats gaan, dan moet het de komende twee thuisduels wel winnen. Zondag krijgt de formatie uit Liverpool bezoek van Leicester City, een week later ontvangt het Burnley FC. "Als we zes punten pakken, dan ben ik ervan overtuigd dat we echt een rol gaan spelen in de strijd om de vijfde en zesde plek", aldus Koeman. "Plaats zeven zou al geweldig zijn, maar een nog hogere klassering zou fantastisch zijn. We willen er alles aan doen om een Europees ticket te pakken."

Thuis winnen van Leicester City wordt echter niet eenvoudig. De regerend kampioen van Engeland speelde sinds het ontslag van manager Claudio Ranieri vijf wedstrijden en won deze allemaal. "Waar dat verschil vandaan komt, weet ik niet. Het zijn dezelfde spelers. Wellicht houdt de nieuwe manager (Craig Shakespeare, red.) meer vast aan de ploeg van vorig seizoen", besluit Koeman.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen