Achilles '29-voorzitter opgepakt op verdenking van fraude

7 april 2017, 20:09

Harrie Derks, de voorzitter van Achilles '29, is op verdenking van fraude en witwassen opgepakt door de FIOD. De fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst viel vrijdagochtend in Groesbeek de woning van de preses binnen, nadat het onderzoek had gedaan op basis van gegevens van een Zwitserse bank.

"We zijn verslagen. Zijn vrouw was ook totaal verrast. Nee, dit hebben wij absoluut niet zien aankomen. We weten helemaal nergens van", zegt Gerrie Derks, één van de broers van Harrie, tegen Omroep Gelderland. Achilles '29 laat weten dat de club niet bij de zaak betrokken is. "Zowel de politie als de advocaat heeft bevestigd dat het onderzoek op geen enkele wijze betrekking heeft op Achilles '29", klinkt het op de clubwebsite.

"Het is inderdaad een privékwestie, maar wij weten natuurlijk niet wat de financiële situatie van Harrie is", vervolgt Gerrie Derks. "Dat het niets met de club te maken heeft, is door de advocaat vandaag ook aan zijn dochter verteld. Achilles speelt in deze kwestie dus geen enkele rol."

Achilles '29 speelt vanavond uit tegen FC Emmen. Die wedstrijd gaat 'gewoon' door.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen