AZ wil ook in competitie bij blijven, veel blessures bij Roda

7 april 2017, 20:35

Na de 4-1 nederlaag bij Ajax van afgelopen woensdag speelt AZ dit weekend een thuiswedstrijd. De Alkmaarders krijgen zondag in het AFAS Stadion bezoek van degradatiekandidaat Roda JC Kerkrade, dat donderdag met 2-1 won van PEC Zwolle.

John van den Brom, de trainer van AZ, heeft nog niet echt een idee in welk systeem Roda JC gaat aantreden in Alkmaar. "Ze kunnen heel compact spelen, met een ruit op het middenveld en twee spitsen. Of ze spelen met drie aanvallers, zoals ze ook zijn geëindigd tegen PEC", stelt de oefenmeester op de AZ-website.

AZ is nog op twee fronten actief. "Wij zitten in een traject naar de bekerfinale, eind april. Maar ook in de competitie willen we bij blijven. Voor Roda gelden momenteel andere belangen: zij vechten tegen degradatie. Het is onderin de Eredivisie een gevecht op leven en dood", weet Van den Brom, die niet kan beschikken over Jonas Svensson en Ron Vlaar volgens planning laat terugkeren in de basis.

Veel blessures bij Roda JC

Tegenstander Roda JC heeft veel blessures. Athhasanios Papazoglou, Marcos Gullón, Ognjen Gnjati?, Nathan Rutjes, Simon Church en Nick Wolters ontbreken sowieso bij de Limburgers, Chris Kum, Adil Auassar en Simeon Raykov zijn vraagtekens. Coach Yannis Anastasiou kent, gezien de blessures, zijn beperkingen. "We gaan niet voor het mooie voetbal. Alleen het resultaat telt", stelt de Griekse oefenmeester in gesprek met Dagblad De Limburger.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen