Middenvelder Nieuwkoop richt zich op backpositie

8 april 2017, 16:58

Van origine is Bart Nieuwkoop een middenvelder, maar hij richt zich bij Feyenoord nu voornamelijk op de rechtsbackpositie. De jongeling denkt dat zijn kansen op speeltijd in de defensie groter zijn dan op het middenveld.

Vorige week in de Klassieker stond Nieuwkoop nog op het middenveld, tegen Go Ahead Eagles was hij rechtsback. "In de jeugd was ik een nummer 8; een box-to-box-speler. Ik heb toen eigenlijk geen wedstrijd op rechtsback gestaan. Toen ik naar het eerste kwam, werd ik meteen rechts achterin gezet. "Als ik kan spelen, dan speel ik graag op het middenveld. Maar ik focus me vooral op rechtsback", legt hij uit aan RTV Rijnmond.

Nieuwkoop was tevreden met de manier waarop Feyenoord zich tegen Go Ahead revancheerde voor de nederlaag tegen Ajax. "Dat was een goede reactie. We zaten er kort bovenop. Iedereen speelde een goede wedstrijd. Dan is het lekker om erin te staan", aldus Nieuwkoop, die zondag tegen PEC Zwolle weer hoopt op speelminuten. "We kijken van wedstrijd tot wedstrijd. Dat is dit seizoen de kracht van Feyenoord geweest. Dat moeten we vol blijven houden."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen