Clasie belangrijk met eerste goal, zege Man City en Liverpool

8 april 2017, 18:12   Bijgewerkt: 8 april 2017, 18:38

Jordy Clasie heeft zijn eerste doelpunt in de Premier League gemaakt. De middenvelder kroonde zich daarmee gelijk tot matchwinner; met zijn treffer bezorgde hij zijn club Southampton een 0-1 zege bij West Bromwich Albion. Manchester City boekte thuis een 3-1 overwinning op Hull City, op bezoek bij Stoke City toonde Liverpool veerkracht en won het met 1-2.

Clasie, die Feyenoord in de zomer van 2015 verruilde voor Southampton, maakte in de 25ste minuut het verschil op The Hawthorns in de uitwedstrijd tegen West Brom. De middenvelder knalde de bal vanaf de rand van het penaltygebied overtuigend in het doel, nadat voormalig FC Groningen- en FC Twente-speler Dusan Tadic het leder op hem had teruggelegd. Clasie werd in de 85ste minuut naar de kant gehaald bij Southampton, waar Virgil van Dijk nog steeds ontbrak vanwege een blessure.

Na een reeks van vier wedstrijden waarin slechts drie punten werden gepakt, schreef Manchester City weer een overwinning bij. De formatie van manager Pep Guardiola was in het eigen Etihad Stadium met 3-1 te sterk voor Hull City, door doelpunten van Ahmed El Mohamady (eigen goal), Sergio Agüero en Fabian Delph. Andrea Ranocchia redde vijf minuten voor tijd de eer voor de gasten uit Hull.

Georginio Wijnaldum, in maart door fans van de club uitgeroepen tot speler van de maand, was opnieuw belangrijk voor Liverpool. De middenvelder gaf in het uitduel met Stoke City de assist bij het winnende doelpunt (1-2). Wijnaldum stuurde Roberto Firmino in de 72ste minuut diep met een lange bal en zag zijn Braziliaanse collega het afmaken met een fraaie volley. Philippe Coutinho had Liverpool twee minuten eerder op 1-1 gezet in Stoke-on-Trent, waar de thuisclub ging pauzeren met een 1-0 voorsprong door een goal van Jonathan Walters op slag van rust. Erik Pieters en Bruno Martins Indi stonden in de basis bij Stoke City, Ibrahim Afellay was afwezig.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen